Юрист Роберт Амстердам представив звіт із доказами атак на УПЦ та її каплиці та священиків

0
35

Адвокат Української православної церкви Роберт Амстердам зробив заяву щодо своєї роботи над складанням детального звіту, який налічує понад 250 сторінок. У цьому документі зібрані переконливі докази нападів на УПЦ, на її святині та духовенство. Про це він повідомив у своєму відеозверненні, де також закликав владу України утриматися від подальшого розгляду законопроекту 8371, спрямованого на заборону діяльності УПЦ.

“Цей законопроект є лише проявом мови ненависті. Напади на вірян, їхнє вигнання зі святинь, та обмеження доступу до місць молитов – це неприпустимі дії. Я закликаю уряд зупинити розгляд цього законопроекту та припинити розділяти націю, спонукуючи братів до конфліктів”, – відзначив Амстердам.

Він також підкреслив, що УПЦ не має жодного зв’язку з Московським патріархатом та активно відстоює свою самобутність. “Українська православна церква відмовляється від ідеології ‘русского мира’. Наша церква віддана будівництву божого миру. Крім того, УПЦ повністю ідентифікує себе з державою Україна та активно захищається від російської агресії”, – наголосив він, цитуючи заяву керівництва церкви.

Крім того, сьогодні Роберт Амстердам звернувся до громадськості та міжнародного співтовариства з закликом підтримати Україну у боротьбі за свою незалежність. “Підтримка України – це не лише питання для самої України, але й критично важливо для міжнародної спільноти. Чи можна вірити державі, яка підводить своїх союзників? Якщо США підтримають Україну, це буде могутній сигнал світу про непохитність наших цінностей”, – зауважив він у своєму повідомленні у соціальній мережі.

• Звіт адвоката Української православної церкви Роберта Амстердама, складений на понад 250 сторінок, містить переконливі докази нападів на УПЦ, її церкви та священиків.

• Заява адвоката викликала заклик уряду України припинити розгляд законопроекту 8371, який передбачає заборону діяльності УПЦ, оскільки цей законопроект містить елементи мови ненависті та загрози релігійним свободам.

• УПЦ активно відмежовується від Московського патріархату та відстоює свою самобутність, не підтримуючи ідеологію “русского мира”.

• Церква повністю ідентифікує себе з державою Україна та захищає її від агресії, що доводиться через ствердження її керівництва.

• Роберт Амстердам закликає міжнародну спільноту, зокрема США, підтримати Україну у боротьбі за незалежність та демократичні цінності, попереджаючи про можливі наслідки для міжнародної довіри до країн, які не дотримуються своїх зобов’язань.