В Україні хочуть штафувати водіїв за небезпечне перевезення тварин

0
14

Однак, як повідомляє видання “Інформатор”, реалізація цієї реформи викликала низку запитань щодо її практичного втілення та впливу на судову систему. Особливу увагу громадськості привернула ситуація з суддями колишнього ОАСК та пов’язаними з цим бюджетними витратами.

Тварини в машині можуть відволікати водія, що підвищує ризик аварій. Якщо автомобіль на великій швидкості потрапляє в аварію, незафіксовані кішки або собаки можуть не тільки отримати травми або загинути, але й стати небезпечними для водія та пасажирів, завдаючи серйозних травм.

Дата розгляду законопроєкту Верховною Радою поки що невідома. Наразі документ включено до порядку денного поточної сесії парламенту і проходить перевірку в відповідних комітетах.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” запропонувала змінити правила перевезення тварин. Нові правила перевезення тварин дозволять використовувати рюкзаки, уникати переносок для малих тварин, дозволять великим собакам проїзд у вагонах СВ та Інтерсіті+ при викупу купе, а службові собаки зможуть подорожувати безкоштовно.