Україна забезпечує фінансування програми підтримки ветеранів і демобілізованих осіб через створення мережі фахівців супроводу

0
30

Цей проект є відповіддю на нагальну потребу в комплексній підтримці ветеранів, яка стала особливо актуальною в останні роки. Мета ініціативи — забезпечити плавний перехід від військової служби до цивільного життя, надаючи всебічну допомогу у вирішенні психологічних, соціальних та професійних викликів, з якими стикаються ветерани.

Про це повідомили в Міністерстві у справах ветеранів. Згідно з ухваленим документом, у 2024 році передбачено виділення субвенції у розмірі 2 924 445,5 тисяч гривень з державного бюджету місцевим бюджетам для реалізації проекту. Зокрема, вирішено питання оплати праці фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.

Міністерство у справах ветеранів зауважило, що фахівці з супроводу будуть забезпечувати індивідуальний професійний супровід ветеранів та членів їхніх сімей у процесі адаптації до цивільного життя. Вони консультуватимуть з питань працевлаштування, навчання, соціального захисту, реабілітації та інших аспектів. Проект працюватиме за принципом “рівний – рівному” і спрямований на підтримку ветеранської спільноти.

На першість у призначенні на посади фахівців із супроводу ветеранів і демобілізованих осіб в Кабміні віддають переважно ветеранам, членам їхніх сімей та родинам полеглих воїнів, які висловлять бажання працювати в цій сфері.