У Вінниці 17-річний хлопець намагався спалити будівлю ТЦК

0
21

За повідомленням адвоката підозрюваного, Ігоря Сулими, його клієнт послався на статтю 63 Конституції України. Ця стаття захищає громадян від самозвинувачення та дозволяє не надавати інформацію, яка може бути використана проти них у суді.

Також він планував серію підпалів на території Житомира. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці затримали агента фсб “по гарячих слідах” після того, як він кинув “коктейль Молотова” у стіну військкомату та відзняв загоряння на камеру телефону.

За даними слідства, ворожим агентом виявився 17-річний житель Одеси, який навесні цього року потрапив у поле зору фсб через пошуки швидкого заробітку в інтернеті.

Представник російської спецслужби запропонував одеситу за гроші вчиняти підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Після “тестових” завдань у вигляді фотофіксації локацій Сил оборони у портовому місті окупанти “відрядили” свого поплічника на Вінниччину. Там диверсант мав підпалити будівлю ТЦК.

Після цього завдання диверсант мав продовжити серію підпалів на території Житомира, вказали в СБУ.

Під час обшуків у фігуранта вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.