Ракетна атака по Україні, пошкоджені житлові будинки та дитяча лікарня “Охматдит”

0
27

Такі події мають значний вплив на цивільне населення та інфраструктуру країни. Пошкодження житлових будинків, інфраструктури та особливо дитячої лікарні викликає серйозне занепокоєння з точки зору гуманітарної ситуації.

Він відзначив, що усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей.

Сьогодні вранці, 8 липня, російські окупанти обстріляли Київ, що призвело до серйозних наслідків для міста. За інформацією Київської міської державної адміністрації, мешканці почули кілька сильних вибухів, що призвело до руйнування і значних матеріальних збитків.

У різних районах міста – Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському – зафіксовано падіння уламків, що призвело до пошкоджень житлових і офісних будівель. Зокрема:

На місцях події працюють усі оперативні служби для ліквідації наслідків та надання допомоги постраждалим.

Президент України Володимир Зеленський у своєму офіційному Telegram-каналі осудив атаку і закликав міжнародну спільноту діяти рішуче для припинення російської агресії.

“І весь світ має використати всю свою рішучість, щоб нарешті припинити російські удари. Вбивства – це те, що несе Путін. Тільки разом ми зможемо принести справжній мир і безпеку”, – заявив Зеленський.