Прокурор Андрій Андрєєв розпочав ремонт елітних осель у Конча-Заспі на загальну суму 3 мільйони доларів

0
43

Процес ремонту у двох елітних будинках, що розташовані в престижному районі Конча-Заспи, належать не просто прокурору Офісу Генерального прокурора Андрію Андрєєву, але й його родині. Ці факти стають об’єктом уваги громадськості та правоохоронних органів. Цікавість громадськості викликає походження цих осель, адже вони розташовані на території дитячого оздоровчого комплексу, не відповідно до містобудівної документації.

У київській поліції розгорнуто кримінальне провадження з приводу обставин зайняття та забудови елітними будинками території дитячого оздоровчого комплексу. Ці дії можуть бути кваліфіковані як шахрайство в особливо великих розмірах, що становить особливо тяжкий злочин.

Дослідження показує, що власником дитячого оздоровчого комплексу, на території якого розташовані ці будинки, є ЗАТ “Київгума”, яке стало банкрутом. Управитель Кудляк, який був призначений управителем, незаконно розпоряджався земельними ділянками та недобудованими об’єктами на території комплексу, перетворивши їх на елітне котеджне містечко. В цих діях йому допомагав заступник начальника Департаменту нагляду за дотриманням законів Національної поліції України та органи, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю, зокрема, Офіс генерального прокурора Андрій Васильович Андрєєв.

Поліція намагалася відновити законний порядок на території, накладаючи судовий арешт на землю та будівлі, але керівництво прокуратури міста вирішило допомогти прокуророві Андрієву і не просити про передачу майна до АРМІ. Замість цього, сам прокурор Андрієв з дружиною займається ремонтом в цих будинках і виражає вдячність друзям з прокуратури міста за підтримку.

Повідомлення про можливе незаконне збагачення Андрієва вже звернуло увагу Національного агентства з питань запобігання корупції, яке розпочало перевірку. Також, Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом недостовірного декларування та можливого незаконного збагачення. Ймовірно, що незабаром замість запрошення на новосілля Андрієв може отримати повідомлення про підозру.

У результаті дослідження виявлено, що прокурор Офісу Генерального прокурора Андрій Андрєєв та його родина займаються ремонтом елітних будинків, розташованих на території дитячого оздоровчого комплексу у Конча-Заспі. Ці будівлі були незаконно забудовані, порушуючи містобудівну документацію.

Крім того, в ході розслідування виявлено факти співпраці з вищими посадовими особами правоохоронних органів та порушення правових норм щодо розпорядження майном, що перебуває у сфері публічного інтересу. Прокурорам надано підтримку у незаконних діях, які вони вчинили, та уникнуто правомірних заходів щодо відновлення законності.

Зазначено, що вже розпочато перевірку на можливе незаконне збагачення та недостовірне декларування прокурором Андрієвим. Ймовірно, що відповідно до отриманих результатів подальші дії будуть спрямовані на встановлення винних осіб та відновлення законності у вирішенні цієї ситуації.