Ініціатива Мазурашу: Новий Законопроєкт щодо Мобілізації, який Варто Розглянути

0
47

Георгій Мазурашу, народний депутат з Буковини, виступив із новаторським законопроєктом, що стосується мобілізації та військової служби в Україні. Його ініціатива, отримавши назву “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, аргументована здоровим глуздом та реаліями зміцнення обороноздатності країни та захисту громадян.

У своєму оголошенні на сторінці у соціальній мережі Фейсбук, Мазурашу вказав, що його законопроєкт спрямований на виправлення недоліків урядових пропозицій, які, на його думку, можуть призвести до “посилення рабовласництва”. Він висловив серйозні побоювання щодо порушення базових прав і свобод громадян, які можуть виникнути внаслідок нового законопроекту щодо мобілізації.

Мазурашу підкреслив, що ключовою частиною зміцнення обороноздатності та забезпечення армії є ротація та поповнення Збройних Сил України (ЗСУ). Згідно з його пропозиціями, необхідно змінити ставлення до військовослужбовців та вирішити питання рекрутації. Депутат висунув ідею врахування лише фізично та морально готових до служби осіб, дозволяючи іншим громадянам працювати в інших сферах, навіть за кордоном, якщо в Україні немає можливості надати їм роботу.

Мазурашу закликав інших народних депутатів та громадян активно обговорювати ці питання та виступати проти “рабовласницьких” норм, які, на його думку, можуть завдати шкоди суспільству та зашкодити як громадянам, так і обороноздатності країни.

У висновках можна відзначити, що ініціатива Георгія Мазурашу стосовно альтернативного законопроєкту щодо мобілізації в Україні виокремлюється своєю прозорістю та прагненням до зміцнення обороноздатності країни. Депутат активно виступає проти негативних аспектів урядових пропозицій, які, на його думку, можуть порушити права та свободи громадян.

Зазначається, що ключовими аспектами пропозиції Мазурашу є підтримка ротації та поповнення Збройних Сил за умови зміни ставлення до військовослужбовців та рекрутації. Він висловив обурення щодо можливого “рабовласницького” характеру деяких норм урядового законопроекту, закликаючи інших депутатів та громадян активно обговорювати ці питання.

У висновках підкреслюється необхідність забезпечення гарантій базових прав і свобод громадян у контексті мобілізації, а також важливість публічної дискусії та активної участі суспільства у формуванні законодавчих рішень з метою забезпечення національної безпеки та дотримання прав людини.