Фонд висловив протест щодо використання Шабуніним авто, переданим для фронту

0
28

Фонд, який надав голові Центру протидії корупції (ЦПК) Віталію Шабуніну волонтерську машину, висловив свою позицію з приводу виниклого скандалу щодо використання автомобіля. Голова фонду, Валерій Долинський, заявив, що автомобіль було передано спеціально для потреб фронту, і він не знає причин, чому саме антикорупціонер користується цим авто. Він також підкреслив, що фонд не підтримує таке використання і відзначив необхідність роз’яснень з боку отримувача щодо використання автомобіля.

“До нашого фонду військовослужбовець Шабунін дійсно звернувся зі зверненням про надання допомоги у вигляді автомобіля для обороноздатності країни. Так дійсно з його слів він планував використовувати його на Донбасі для захисту країни. Так дійсно з його слів він проходить службу, використовуючи автомобіль для ЗСУ, завезений саме для військових ЗСУ. І так дійсно в акті приймання передачі ми як фонд вказуємо призначення, для оборони країни”, – пише Долинський.

Каже, вони у фонді “не підтримують” використання авто Шабуніним в особистих цілях для пересування Києвом і якби знали це, то авто б не давали.

Нагадаємо, за даними ЗМІ , за цим епізодом, а також за неявку на військову службу Шабуніну найближчим часом збираються вручити підозру.