Boeing і “Антонов” співпрацюватимуть в оборонних проектах

0
19

Меморандум окреслює перспективи співробітництва у сфері безпілотних літальних апаратів (БПЛА), що має стратегічне значення для зміцнення обороноздатності України. Документ передбачає комплексний підхід до розвитку галузі БПЛА, включаючи навчання персоналу, забезпечення логістичної підтримки та організацію ремонтних робіт.

В угоді визначені такі сфери потенційної співпраці: навчання, логістична підтримка та послуги з капітального ремонту тактичних безпілотних літальних систем, які використовуються ЗСУ, зокрема ScanEagle. Крім того, компанії також вивчатимуть можливості надання “Антонов” інженерної підтримки Boeing.

Ми раді продовжити співпрацю з ДП “Антонов” для підтримки розвитку та економічного зростання України. Ця угода демонструє наші постійні зусилля, спрямовані на пошук нових можливостей для співпраці з українською промисловістю, що було підкреслено підписанням нами раніше цього року Договору про співпрацю з оборонно-промисловим комплексом України,

Генеральний директор ДП “Антонов” Євген Гаврилов заявив, що ця угода може посприяти подальшому розвитку оборонної промисловості України, “на додаток до можливості майбутніх проєктів з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості”.

Державний концерн “Укроборонпром” відкрив своє перше закордонне представництво у Вашингтоні, з метою зміцнення співпраці з оборонною промисловістю США, залучення інвестицій, сприяння передачі технологій та реалізації спільних проєктів.